Dbamy o Twoją prywatność

Przywiązujemy szczególną wagę do kwestii ochrony oraz sposobu przetwarzania Twoich danych osobowych. Dokładamy wszelkich starań, aby powierzone nam dane osobowe były u nas bezpieczne oraz przetwarzamy je zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/W („RODO”).

Przekazywanie nam danych osobowych jest dobrowolne, jednak bez ich podania nie jest możliwa realizacja obsługi w formie elektronicznej.

Kto zarządza Twoimi danymi osobowymi?

Twoje dane osobowe zarządzane są przez:

DIGIWAY MEDIA Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowa z siedzibą w Warszawie, ul. Wołodyjowskiego 67A, 02-724 Warszawa, KRS: 0000880020, NIP: 5213865904, REGON: 388061558;

Podmioty te wspólnie ustalają po co i jak przetwarzają Twoje dane. Robią to na podstawie art. 26 ust.1 RODO.

Aby zagwarantować, że Twoje dane osobowe zawsze będą przetwarzane w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyślij e-mail na adres: info@digiwaymedia.com.

Jakie dane osobowe przetwarzamy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:

Gdzie przechowujemy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przechowywane na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Mogą one być także przesyłane poza ten obszar natomiast zawsze, gdy przesyłamy dane robimy to zgodnie z obowiązującym prawem. Jeśli przesyłamy dane poza EOG stosujemy standardowe klauzule umowne oraz Tarczę Prywatności, które zabezpieczają dane.

Kto ma dostęp do Twoich danych osobowych?

Nie przekazujemy, nie sprzedajemy ani nie wymieniamy się Twoimi danymi osobowymi w celach marketingowych z innymi podmiotami.

W niektórych przypadkach, Twoje dane osobowe możemy przekazać wybranym podmiotom zewnętrznym wyłącznie w celu realizacji zdefiniowanych przez nas usług, np. firmy świadczące usługi IT, w tym utrzymujące nasz Serwis. Dane te przekazujemy jedynie w zakresie uregulowanym przez podpisane z tymi podmiotami umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania danych osobowych?

Twoje dane osobowe przetwarzamy na podstawie zgody (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO). Wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest oczywiście dobrowolne, a wszystkie udzielone zgody w każdej chwili możesz odwołać.

Możemy również przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO).

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Jeśli przekażesz nam swoje dane osobowe, będziemy je przetwarzać w celu:

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe?

Przekazane przez Ciebie dane osobowe, będziemy przetwarzać:

Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych?

Prawo dostępu do danych:

Masz prawo, aby w każdej chwili zażądać informacji o tym, jakie dane osobowe przechowujemy. Aby uzyskać taką informację prosimy o kontakt z nami – odpowiedź na żądanie przekażemy pocztą e-mail.

Prawo do przenoszenia:
W przypadku, gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe w sposób zautomatyzowany, na podstawie udzielonej nam zgody masz prawo otrzymać kopię swoich danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i możliwym do odczytania formacie. Kopia ta może zostać przesłana do Ciebie bezpośrednio lub do innego podmiotu, wskazanego przez Ciebie i odnosi się wyłącznie do danych osobowych, które zostały nam przekazane.

Prawo do poprawiania danych:
Masz prawo, aby w każdej chwili zażądać poprawienia swoich danych osobowych, jeśli są one niepoprawne, a także do uzupełnienia niekompletnych danych.

Prawo do usunięcia danych:
Masz prawo zażądać, abyśmy usunęli przetwarzane przez nas Twoje dane osobowe. Proszę jednak pamiętać, że prawo to nie jest bezwzględne i jako administrator mamy prawo i możemy odmówić usunięcia tych danych, co do których mamy podstawę do ich przetwarzania (np. w celu realizacja obowiązku prawnego czy dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami, które mogą być kierowane przeciwko nam).

Prawo do wniesienia sprzeciwu na przetwarzanie danych na podstawie uzasadnionego interesu:
Masz prawo, aby w każdej chwili wnieść sprzeciw na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w zakresie w jakim te dane przetwarzamy w oparciu o prawnie uzasadniony interes administratora. Zaprzestaniemy wówczas przetwarzania Twoich danych osobowych, chyba, że będziemy w stanie znaleźć zgodne z prawem uzasadnienie dla tego procesu, które unieważni Twój interes lub prawa. Zostaniesz o tym oczywiście poinformowany.

Prawo do niewyrażenia zgody na marketing bezpośredni:
Masz prawo, aby nie zgodzić się na otrzymywanie materiałów w ramach marketingu bezpośredniego.

Prawo do ograniczenia:
Masz prawo, aby w każdej chwili zażądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych pod następującymi warunkami:

Jak skorzystać z przysługujących praw?

Bardzo poważnie podchodzimy do kwestii ochrony Twojej prywatności oraz prawidłowości przetwarzania danych osobowych, dlatego wyznaczyliśmy Inspektora ochrony danych, który pomoże Ci w realizacji przysługujących Ci praw, skontaktuj się z nim wysyłając e-mail na adres: iod@komunikacjaplus.pl.

Jeśli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe w niewłaściwy sposób, skontaktuj się z nami.
Masz też oczywiście prawo zgłosić skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Polityka Cookies

Ciasteczka, czyli pliki „cookies” są to niewielkie dane informatyczne, wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy. Pliki te są zapisywane na urządzeniu, na którym przeglądasz nasze strony. Pliki, z których korzysta nasz serwis służą do celów badania statystyk popularności naszej strony. To pomaga nam określić, jakie elementy możemy poprawić na stronie, aby była bardziej przyjazna dla Ciebie.

Rodzaje wykorzystywanych cookies

Stosowane przez nas cookies są bezpieczne dla Ciebie.
W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Twoich urządzeń wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie (np. przeglądarkę) wykorzystywane Ciebie i dostosować nasz serwis np. poprzez dobranie odpowiedniej rozdzielczości. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, czas ich przechowywania oraz przypisaną wartość.


Wykorzystujemy dwa typy plików cookies:
1. Cookies sesyjne: są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twoich urządzeń;
2. Cookies trwałe: są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twojego urządzenia.


Pamiętaj, że zawsze masz możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies na urządzeniu, które wykorzystujesz do przeglądania naszych stron. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, nie mniej mogą się pojawić błędy wyświetlania danych.
Cele w jakich wykorzystywane są cookies

Pliki cookies wykorzystujemy w następujących celach:

Konfiguracji serwisu, tj:
1. dostosowania zawartości stron internetowych do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
2. zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści;
3. rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej;
4. poprawnej konfiguracji wybranych funkcji, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;
5. optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez nas.
6. Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych:
dostosowania zawartości stron internetowych do Twoich preferencji oraz optymalizacja w zakresie korzystania z naszych stron. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry

7. Twojego urządzenia i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb. Dzięki temu trochę inaczej wygląda strona np. na komputerze lub na smartfonie.
8. Analiz i badań oraz audytu oglądalności
tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób osoby odwiedzające nasze strony z nich korzystają, co umożliwia nam ulepszanie ich struktury i zawartości;
9. Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu.

Cookies Zewnętrzne wykorzystujemy w następujących celach:

Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych: Google Analytics oraz Google Adwords (administrator cookies: Google Inc. z siedzibą w USA).
Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

Pamiętaj, że zawsze możesz:
1. samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Twoich urządzeń; zmiany ustawień, o których mowa powyżej, możesz dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi; ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu Cookies na Twoim urządzeniu; szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach Twojej przeglądarki, z której korzystasz;
2. w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używasz;
3. ograniczyć stosowania plików Cookies, co może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszych stronach.

Postanowienia końcowe

W przyszłości może zajść konieczność aktualizacji Polityki Prywatności. Jej najnowsza wersja będzie zawsze dostępna na stronie internetowej.

Wszystkie treści materiały oraz elementy graficzne umieszczone w tym Serwisie należą do nas, będącej jednocześnie właścicielem Serwisu oraz są chronione prawami autorskimi. Ich kopiowanie bez naszej zgody, jest zabronione.